HElló Szeptember

Szeptember első napjaiban még karanténban voltunk Tenerife miatt, de itt elhagyhatod lakhelyed mozgás szempontjából, csak nem ajánlott érintkezni emberekkel. Ezt be is tartottuk, de egyébként kutya nem keresett minket sem a magyarországi, sem a tenerifei utunk után, szóval itt a lelkiismeretre volt bízva a dolog. A gyerekek így 1 hét késéssel kezdték a sulit, ovit.
Az időjárás a szokásos szeptemberi szélsőséges volt, hol azon gondolkodtam rájuk adjam e már az őszi sapit és a mellényt, hol bugyiban pancsoltak a tök hideg ír tengerben .

Lefestettem a kis házunkat, nagyon cuki lett 


Nagyon szeretnek építeni. Össze teszem érte a két kezem, mert én azt hittem, hogy minden gyerek szeret, aztán kiderült, hogy nem, a környezetünkben több kisgyerek is van akit ez tök nem érdekel. Mázlira nálunk ez örömforrás nekik és már egyedül is szeretik, ami azt jelenti, hogy pihenő időben akár 1 órát is eljátszanak egyedül. Várépítővel kell nekik segíteni, mert az egy nehezebb falat, ez a 40 éves vár kicsit nehezen össze illeszthető még nekem is. 

Viszont a lego nagyon menő már 2 éve. Bence 4. szülinapjára kapott először legot, nagyon várta, és nagyon hamar megtanult vele "játszani". Nem csak hogy ügyesen szedi szét, teszi össze, de első körben ömlesztett legoval játszott csak, így az elméjére volt bízva mit tud kihozni belőle, és olyan dolgokat épített, épít, hogy csak néztünk...Aztán megkapta az első téma legoját is, azt meg szintén egyedül a könyvet követve simán felépíti. Szuper ügyes. Flóra pedig ezt látja, úgyhogy konkrétan ő még 2 éves sem volt, amikor már legot fogott a kezében. Ő nem vette sosem a szájába (akkor, mert mostanában szokta :D ), úgyhogy nem volt para, hogy Bence csak akkor játszhat ha a Hugi nincs ott...Tehát Flóra 3,5 éves és simán felépít bármit amit szeretne.
Szóval nálunk a lego az amolyan túlélő készlet: pihenő időben Bence általában ezzel játszik, ha el akar vonulni legozni megy, ha ajándékot kér legot kér, ha játszani hív legozni hív, ha repülni megyünk lego szettet kap egy dobozban tablet helyett, ha bárkinél vagyunk legot vagy duplot keres  :D 


Mázlira szeretnek "pepecselni" a srácok, úgyhogy rengeteg kreativitás lehet velük csinálni, ami mókás és mellette fejleszti a finom motorikát, kreativitást és egyebeket. Eddig azért is volt ez "kötelező"programja a napoknak mert nem volt óvoda, suli ahol szintén csinálnak ilyen dolgokat. 
 

Nincsenek megjegyzések